Vanaf 17 mei 2022 beginnen we een nieuwe reeks voor beginners in Dhammakaya- meditatie. We zullen daarin de basisideeën behandelen die belangrijk zijn bij het integreren van meditatie en mindfulness in je dagelijks leven. Elke avond zullen we ook samen mediteren om het geleerde meteen toe te passen.

De avonden kunnen fysiek of online gevolgd worden, en zullen zowel op dinsdag als donderdag gegeven worden. Onderwerpen 4 en 5 worden enkel online gegeven. De leraren zijn luang phi Sander en Tom Van den Steen. Lp Sander zal met name op de dinsdag lesgeven, en Tom op de donderdag.

Je kunt je op dezelfde manier aanmelden als voor de overige online avonden. Voor meer informatie, zie hier. Voor de fysieke bijeenkomsten is aanmelden niet nodig. Hier is ons adres. Je kunt het beste in de tempel binnenkomen, op huisnummer 45. Zowel de fysieke als online bijeenkomsten zijn kosteloos, maar als je wilt doneren, kan dat. Onze bankgegevens staan hier.

Dinsdag Donderdag (enkel online) Onderwerpen
17 mei 19 mei 1. Houding, aandacht en welzijn
24 mei 26 mei 2. Visualiseren in meditatie
31 mei 2 juni 3. Het doel van meditatie in boeddhistische psychologie
7 juni (online) 9 juni 4. Meditatie integreren in het leven
14 juni (online) 16 juni 5. Vijf hindernissen overstijgen
21 juni 23 juni 6. Tien dagelijkse opdrachten
28 juni 30 juni 7. Chöy (gelijkmoedigheid)

Tijdens de avonden zullen de leraren het volgende programma volgen:

20.00 uur introductie
20.15 uur meditatie
20.45 uur serie Dhammakaya-meditatie voor beginners
21.15 uur einde avond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *