Cursus voor beginners

Cursus voor beginners

Doe mee met onze nieuwe online serie voor beginners vanaf 9 september More »

Online meditaties

Online meditaties

We geven regelmatig online begeleide meditaties. More »

Mediteren in onze tempel

Mediteren in onze tempel

Mediteer mee met ons in onze tempel, een voormalige kerk More »

Online meditaties

Online meditaties

Meld je aan via email voor onze online meditaties, gegeven door verschillende leraren. More »

 

Nieuwe online serie avonden voor beginners

In september begin ik een nieuwe online serie die geschikt is voor beginners die Dhammakaya-meditatie willen leren, en ook willen leren hoe je het kunt integreren in je leven. De serie loopt vanaf 9 september en zal tien avonden zijn.

Welke boeddhistische feestdagen zijn er?

Welke feestdagen vieren we in het Thais boeddhisme? Wat is de betekenis ervan? Deel van een reeks van lezingen over het wat, hoe en waarom van de Thaise boeddhistische tempel.  

Informatieavond over retraite

Woensdag 10 maart houden we om 19 uur een online infoavond, waarin we de retraite nader toelichten en je laten proeven van een online begeleide meditatie. Dus als je vragen hebt over hoe het is om op retraite te gaan,

Houd het praktisch (De monnik en de expert)

Dit Thaise verhaal vertelde ik vorige week, over een geleerde man en zijn leraar-monnik. Over het verschil tussen geleerdheid en karakter. Vanavond weer meditatie om 19.00 uur. Stuur me een persoonlijk bericht of email ons als je mee wilt doen.

Begeleide meditatie (2 juni 2020)

Dit is een begeleide meditatie van een paar weken terug. Voor meer info over onze online meditaties, zie hier.

De kroon op het werk

Geschreven door Martine Olthof De voormalige Sint-Victorkerk aan de Koningstraat in Afferden krijgt na enkele jaren weer een bekroning. Nadat het smeedijzeren kruis tijdens de januaristorm van 2018 van de kerk waaide, is er hard gewerkt aan een nieuw ornament.

Geestelijke vriendschap | Handleiding tot de Thaise tempel

Over geestelijke vriendschap (#kalyanamitta), en hoe dat verschilt van gewone vriendschap. Waarom zegt het boeddhisme dat geestelijke vriendschap het volledige geestelijke leven is? Hoe herkennen en oefenen we geestelijke vriendschap? Bekijk het hier.

De verantwoordelijkheden van het kloosterleven | Handleiding tot de Thaise tempel

Wat behelst het boeddhistisch kloosterleven? Hoe verschilt het van het christelijk kloosterleven? Bekijk het hier.

Interview met 30NOW – Het leven onder de Thai

Het meditatieplatform 30now.nl heeft een podcast-interview met mij geplaatst over het leven onder de Thaise boeddhisten.  Luister er hier naar.

Waarom boeddhisten hun rustdagen houden op basis van de maan

Waarom houden boeddhisten hun rustdagen of ceremoniële dagen op basis van de maan? Welke waarde hechten ze aan de maan? [enkel audio]

Dankbaarheid | Meer dan 1000 woorden

Van een reeks korte overwegingen die ik geef met betekenisvolle beelden. Deze video gaat over dankbaarheid in het boeddhisme, en waarom onbaatzuchtigheid zo belangrijk is. Voor meer levenswijsheid en onze dagelijkse meditaties, doe mee met onze wekelijkse avondmeditaties! Voor meer

Meer dan 1000 woorden | De vier stadia van het leven

Eerste video van een reeks korte overwegingen die ik heb gegeven met betekenisvolle beelden. Deze video gaat over de stadia van ons leven, en hoe we kunnen leren van vergankelijkheid. Voor meer levenswijsheid, zie hier. https://youtu.be/cEmohSyAxnQ

Wat doen we in een tempel? Giften en zegenen

De tradities van het geven in het Thais boeddhisme. Waarom mensen geven en zegeningen ontvangen.

Wat doen we in een tempel? Voornemens maken

Over het boeddhistisch gebruik van het maken van goede voornemens (aditthana). Een oude oefening om goede motivaties te ontwikkelen.