Elke donderdag houden we een online meditatieavond.

De avonden lopen van 19.30 tot 20.45 u., via Zoom. Je moet wel eerst wel een email sturen om automatisch een link te ontvangen. Deze link blijft bruikbaar voor volgende sessies. Dit is geen registratie; het is niet nodig je voor de online avonden te registreren.

De avonden worden momenteel verzorgd door de leraren Tom Van den Steen en luang phi Sander. Soms zijn er ook gastdocenten uit verschillende delen van de wereld.

Beginnerscursus

In februari en september 2023 beginnen we nieuwe online cursussen die geschikt zijn voor beginners die Dhammakaya-meditatie willen leren, en ook willen leren hoe je het kunt integreren in je leven. De meditaties zijn relatief kort en toegankelijk. Voor de inhoud van de cursus, zie hier. De link in de automatische email die je ontvangt is voldoende om aan elke avond van de cursus mee te doen.

19.30 uur introductie
19.45 uur meditatie
20.15 uur serie Dhammakaya-meditatie voor beginners
20.45 uur einde avond.

Enkele praktische tips :

  • Gebruik losse kledij, zodat je gemakkelijk kunt zitten.
  • Je kan zowel mediteren op de grond als zittend op een stoel.
  • Als je mee wilt doen, mail ons dan eerst om je aan te melden, zodat we je een uitnodiging opsturen.
  • Wat betreft het gebruik van Zoom, kun je eventueel eerst de software installeren, maar dat hoeft niet. Het is wel handiger. Je kunt eventueel zonder beeld en geluid meedoen, maar het kan wel zijn dat de leraar je vraagt te reageren via de chat.