In 2021 bracht journalist Josefine Stork een bezoek aan onze Deense tempel Korsør Lystskov om te leren mediteren en daarna haar hersenen te meten. Ze kwam de tempel binnen met haar hoofd vol met electroden, en na meditatie te hebben geleerd van de monniken daar ging ze naar een ziekenhuis om een hersenwetenschapper de hersenmetingen te laten interpreteren. De bevindingen staven dat Dhammakaya-meditatie de ontspanningsrespons van het autonome zenuwstelsel versterkt, wat weer allerlei goede effecten op de gezondheid heeft.

Voor de volledige reportage met ondertitels, zie hier. Voor het (Deense) artikel van Stork, zie hier. Voor de activiteiten van de Deense Dhammakaya-tempels, zie hun website hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *