Aanstaande zondag 11 september op Open Monumentendag zetten wij de deuren van onze tempel in Afferden open voor publiek. In maart 2017 namen wij, Stichting Dhammakaya Nederland, de voormalige St. Victor en Gezellenkerk over. We transformeerden deze tot Thais-boeddhistische tempel, een tamelijk unieke combinatie in Nederland. Het gebouw uit 1890 is ontworpen door de belangrijkste Nederlandse kerkenbouwer en architect Charles Weber en heeft een gotisch karakter.

Tegenwoordig organiseren we er meditatielessen en ceremonies en investeren wij in educatie door onze tempel regelmatig open te stellen voor groepen belangstellenden. Zondag is er een tentoonstelling over Thais boeddhisme, de cultuur en de gebruiken zoals het doen van goede karma, meditatie en het eren van overleden dierbaren.

U bent van harte welkom om de sfeer te proeven in ons monumentale pand aan de Koningstraat 45. Onze tempel is geopend vanaf 13:00 tot 16:00. Om 15:00 kunt u er aansluiten bij de begeleide meditatielessen. Graag tot zondag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *