Op 10 september is er de Europese Open Monumentendag. Onze tempel doet ook mee. We houden een een tentoonstelling over Thais boeddhisme en er zijn meditatielessen in de voormalige pastorie om 13.00 uur en 15.00 uur. Deze lessen zijn gratis en geschikt voor beginners.

Soms kan herbestemming van een monument juist de geschiedenis opnieuw tot leven brengen. De voormalige St. Victor en Gezellenkerk is sinds maart 2017 overgenomen door de boeddhistische Stichting Dhammakaya Nederland en getransformeerd tot tempel. Sindsdien worden er meditatielessen en ceremonies met een Thais-boeddhistisch karakter georganiseerd. Deze unieke combinatie tref je niet zoveel in Nederland. Net als vorig jaren is er een tentoonstelling over verleden en heden, respectievelijk de geschiedenis van een katholieke kerk en de huidige activiteiten van de tempel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *