Viering eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand houden we een viering in de ochtend, geheten Bucha Khao Phra. De ceremonie wordt simultaan met Thailand gehouden (samen met meer dan honderd plaatsen in de wereld), en er gelden daarom ongebruikelijke tijden vanwege het tijdsverschil met Thailand. De ceremonie omvat recitatie van teksten, giften en intentieverklaringen, lezingen en verschillende meditaties. Let wel, de gehele ceremonie is in het Thais; enkel de lezingen worden simultaan vertaald in het Nederlands via een radiosysteem. De eerste zondag van de maand is een hele bijzondere ervaring om mee te maken, zeker voor diegenen die zich interesseren voor het culturele aspect van het Thais boeddhisme.

Op de dag volgen we gewoonlijk het volgende programma:

 • 4.20 uur Gift van bloemen
 • 4.40 uur Meditatie simultaan met Thailand, en meer dan honderd plaatsen over de gehele wereld
 • 6.10 uur Ochtendrecitatie, recitatie van eerste leerrede van de Boeddha
 • 7.15 uur Ceremonie van geven van aalmoezen
 • 7.30 uur Ontbijt
 • 9.30 uur Processie voor ceremoniële giften van pijen
 • 10.00 uur Meditatie
 • 10.40 uur Giften en intentieverklaringen
 • 11.10 uur De monniken geven een zegening
 • 11.20 uur Vroege lunch naar kloostergebruik
 • 13.00 uur Werkmeditatie (rap bun)

Je kunt vanaf 4.20 uur en 9.30 uur meedoen. Als je ’s ochtends vroeg meedoet, kun je in de tempel overnachten. Alle activiteiten zijn op basis van donatie, en er worden geen vaste kosten voor gerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *